גודל טקסט      
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

טיפים לל"ג בעומר בריא יותר

טיפים לל"ג בעומר בריא יותר

לקראת   חג ל"ג בעומר- יחידת התזונה והדיאטה ממליצה  כיצד לעבור את החג עם כמה טיפים בריאים


שתו הרבה מים!
גם כי חם וגם כי אין בו קלוריות בכלל!
הוסיפו לגריל גם שיפודי ירקות
ממרחים ביתיים הם בריאים יותר. העדיפו ממרח אבוקדו, טחינה או ממרח "חומוס" מעדשים כתומות
במקום לאכול עוד פיתה, הכינו מראש ירקות חתוכים
ממרחים ביתיים הם בריאים יותר. העדיפו ממרח אבוקדו, טחינה או ממרח "חומוס" מעדשים כתומות

 מתכון פשוט ל"חומוס" מעדשים כתומות


המרכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1 שן שום כתוש
1 כף שמן זית
1/2 כפית שטוחה של מלח
1/2 כפית כמון
2 כפות מיץ לימון

הכנה:
שוטפים היטב העדשים במסננת תחת מים קרים.
מעבירים לסיר קטן וממלאים ב-2 כוסות מים רותחים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה 20 דקות על אש נמוכה עד שהעדשים רכות.
לאחר שמכבים מהאש מפרידים מהמים (ושומרים את המים בצד)
במוט בלנדר טוחנים את העדשים ומוסיפים בהדרגה את הטחינה, שמן הזית השום, מיץ לימון והמלח.
ניתן להגיש עם עלי פטרוזיליה קצוצה.

 

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד