המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על על המרכז הרפואי
על המרכז הרפואי
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

מחלת כליות סוכרתית

מה זו מחלת כליות סוכרתית ?

השכיחות של סוכרת ברחבי העולם הולכת ועולה והגיעה למימדים של מגיפה. כ-40% מהחולים עם סוכרת מפתחים מחלת כליות כרונית כתוצאה מפגיעה של מחלת הסוכרת בכליות. חלק מחולים אלו יפתחו אי ספיקת כליות מתקדמת הדורשת דיאליזה ו/או השתלת כליה. הפגיעה הכלייתית מסוכרת מתבטאת בהפרשה הולכת וגוברת של חלבון בשתן ובהמשך לכך ירידה הדרגתית בתפקוד הכליות. ברבים המחלה מלווה גם ביתר לחץ דם, והמחלה כרוכה בתחלואה לבבית מוגברת ואף תמותה.

למרבה הצער, המודעות למחלות כליות נמוכה, על אף השכיחות הגבוהה שלהן באוכלוסייה. חולים רבים מאובחנים בשלבים מתקדמים של המחלה ומגלים את דבר קיומה כאשר נגרם כבר נזק בלתי הפיך. 
 

כיצד מאבחנים מחלת כליות סוכרתית ?


האבחנה של מחלת כליות סוכרתית נעשית באמצעות בדיקות פשוטות, הכוללות –
• מדידת לחץ דם
• בדיקת שתן לחלבון
• בדיקת דם לקריאטינין, על פיה מחשבים את מידת תפקוד הכליות
כל הבדיקות נעשות בקופת החולים, הן פשוטות ושגרתיות ולכן מומלץ מאוד להיבדק באופן שגרתי, כבר כאשר נעשית האבחנה של סוכרת ולפחות אחת לשנה, בהתאם להמלצת הרופא המטפל.

 

האם קיים טיפול במחלת כליות סוכרתית ?

הטיפול במחלת כליות סוכרתית הוא רב-מקצועי וכולל שיתוף פעולה של רופא המשפחה, רופא מומחה בנפרולוגיה ויתר לחץ דם, רופא סוכרת או אנדוקרינולוג ורופאים נוספים לפי הצורך. קיימים היום טיפולים חדשים ויעילים המונעים את התקדמות מחלת הכליות והתפתחות הסיבוכים שלה, ולכן קיימת חשיבות רבה ביותר לאבחון מוקדם ככל שניתן והתחלת טיפול מתאים. כמו כן, קיימות תרופות חדשות הנמצאות עדיין במחקר ופיתוח, שעשויות להאט את התקדמות המחלה ולמנוע את סיבוכיה.



אודות המחקר CONFIDENCE:

פינרנון הינה תרופה חדשה שניתנת לחולים עם מחלת כליות כרונית וסוכרת. אמפגליפלוזין הינה תרופה המשמשת לטיפול בסכרת. מטרת המחקר להוכיח שהטיפול המשולב של פינרנון ואמפגליפלוזין עדיף על אמפגליפלוזין לבדה או על פינרנון לבדה בהפחתת חלבון בשתן בקרב מטופלים עם אי ספיקת כליות וסוכרת.

 

 

מי יכול להשתתף במחקר זה?

-מטופלים עם אבחנה קלינית של מחלת כליות כרונית:
- תפקוד כלייתי (ערך eGFR )  בין 30 ל -90 .
- נוכחות חלבון בשתן – ערך UACR  מעל 300 מ"ג לגרם. 
- מטופלים עם סוכרת מסוג 2


 

הדפס
עבור לתוכן העמוד